Τα καφενεία στο προάστειο της ΒΑΡΕΙΑΣ - Μυτιληνη σε φωτογραφία της δεκαετίας του 30.Το καφενείο του Σαλαβού λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια ενώ το καφενείο του Σολωμού μέχρι την δεκαετία του 60.Και τα δύο καφενεία είχαν εξέδρα στην θάλασσα ενω το δευτερο λειτουργούσε και σαν εξοχικό κέντρο με πρόγραμμα φέρνωντας τραγουδίστες από την Αθήνα
Αποψη από τον περίπατο των Μυτιληνιών στο δρόμο προς την Φυκιότρυπα.Διακρίνεται η κολώνα η οποία στήθηκε στο σημείο που βρίσκονταν το καστρέλι το 1923 και στο οποίο στην συνέχεια κατασκευάστηκε το άγαλμα της ελευθερίας το 1930.
Το ξενοδοχειο Σαρλιτζα Παλλάς στα Λουτρά Θερμής φωτογραφημένο το 1926 από τον Fritz.Το ξενοδοχείο ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μαίο του 1910 με πρώτο ιδιοκτήτη τον Χασάν Εφέντη Μολά Μουσταφά..
Α Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου.Διοργανώθηκαν στην Μυτιλήνη από τον Παλλεσβιακό Γυμναστικό Σύλλογο το 1927 και συμμετείχαν σε αυτούς αθλητές από την Λέσβο, την Χίο, την Λήμνο και την Σάμο.
Φωτογραφία από την κηδεία του Δημήτριου Βερναρδάκη που έγινε το 1907 στην Μυτιλήνη.Ο Δ. Βερναρδάκης γεννήθηκε στην Αγία Μαρίνα το 1833 από Κρητικό πατέρα και Μυτιληνιά μητέρα και υπήρξε συγγραφέας και καθηγητής Γενικής Ιστορίας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιοα Αθηνών καθώς και έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης.
Πανόραμα Μυτιλήνης των αρχών του περασμένου αιώνα.Διακρίνεται το λιμάνι, ο ναός του Αγ. Θεράποντα , η Τουρκική σχολή Ιδαδιέ και το Φρούριο της πόλης.
Η συνοικία Κιόσκι πάνω από το σημερινό λιμάνι σε φωτογραφία του 1905.Από κάτω διακρίνεται το καστρέλι στην θέση του οποίου σήμερα βρίσκεται το άγαλμα της Ελευθερίας.Το Κιόσκι υπήρξε μία από τις πιό αριστοκρατικές συνοικίες της πόλης με πολλές αρχοντικές κατοικίες εμπόρων αλλά και προξένων.
Ο Ελληνικός στρατός στρατοπεδευμένος έξω από την πόλη λίγο πριν αναχωρήσει για το εσωτερικό του νησιού όπου δόθηκε τον Δεκέμβριο του 1912 η τελική μάχη στον Κλαπάδο με την οποία ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση του νησιού.